سازمان حمایت:
مواد شوینده و لوازمخانگی مجوزی برای افزایش قیمت ندارند
سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد لوازم خانگی و مواد شوینده مجوزی برای افزایش قیمت دریافت نکردهاند.
حسین فرهیدزاده؛ در حاشیه قرارگاه ملی نظارت و بازرسی نوروز و ماه رمضان درخصوص افزایش قیمت کالاها تاکید کرد: تولیدکنندگانی که درخواست افزایش قیمت دارند مستندات را برای ما ارسال میکنند و پس از بررسی دفاتر صمت و جهادکشاورزی، اگر مجوزی برای افزایش قیمت بگیرند میتوانند قیمتهای جدید را اعمال کنند اما اگر مجوز نگیرند، اجازه افزایش قیمت ندارند.
او افزود: لوازم خانگی و مواد شوینده مجوزی برای افزایش قیمت دریافت نکردهاند و معاونت سرمایهای سازمان حمایت آن واحدهایی را که خودسرانه افزایش قیمت دادهاند را احضار و به آنها تذکر داده و ملزم به بازگشت قیمتها به قبل شدهاند. وی درخصوص تنظیم بازار کالاها و خدمات گفت: برای تنظیم بازار در دو ماه آینده، از تمام ظرفیتهای خود شامل بازرسان سازمان تعزیرات، اصناف و وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی در همه استانها، همکاران وزارت کشور و بسیج اصناف استفاده کرده تا شبکههای تولید و توزیع را به طور کامل بررسی کنند.
فرهیدزاده با اشاره به فعال کردن بیش از ۶۰ هزار ناظر افتخاری در سازمان حمایت برای اجرای هرچه بهتر این طرح، اضافه کرد: در این رابطه با استفاده از ظرفیتهای ارتباطی مانند سامانه ۱۲۴ (تلفنی یا سایت) برای ثبت شکایات در خدمت مردم هستیم. پیگیر ایجاد یک اپلیکیشن برای سامانه ۱۲۴ هستیم تا مردم ضمن استعلام قیمت، شکایات خود را ثبت و پیگیری کنند.
سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان یادآور شد: بحث نظارت به تأمین و توزیع بستگی دارد و همکاران در وزارت جهاد کشاورزی و صمت در تلاش برای تأمین کالاهای اساسی هستند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
افزایش قیمت مواد غذایی با وجود وفور کالا
در همین حال، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با بیان اینکه هیچ کمبودی در محصولات غذایی نداریم، تصریح کرد: نوسانات ارزی اخیر موجب افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمتها در بازار شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا کنگری در یک گفتوگوی رادیویی افزود: به دلیل افزایش قیمت دلار، بازار به شدت در رکود به سر میبرد.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران تأکید کرد: محصولات غذایی به وفور در بازار موجود است و هیچ کمبودی نداریم. مقصر اصلی افزایش قیمتها نوسانات ارزی است. ما با همان سود سه درصدِ در نظر گرفته شده فعالیت میکنیم و این افزایش قیمتها ضرر بسیار بزرگی به اصناف وارد میکند. درصورتی که اگر قیمتها افزایش پیدا نکند ما هم راحتتر و با اعتماد بیشتر فعالیت میکنیم.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از حبوبات بازار وارداتی است، افزود: ۸۰ درصد عدس از روسیه و کانادا وارد کشورمان میشود که قیمت آن هیچ تغییری نداشته و از دو ماه اخیر که ۴۵ هزار تومان بوده الان هم با همان قیمت عرضه میشود.